Οι δράσεις και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή ανέργων της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων του Δήμου Ελασσόνας στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Ολύμπου Μύθοι»  παρουσιάστηκαν χθες, Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, η αναπτυξιακή εταιρεία Νομού Λάρισας «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης Ελασσόνας».

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση αλλά και η παρακίνηση των δυνητικά ωφελούμενων του έργου για ένταξη στην αγορά εργασίας και επιχειρηματική δραστηριοποίηση 80 ανέργων του Δήμου Ελασσόνας μέσα από την επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους στα πλαίσια ενός ενιαίου σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο : 

  • την ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτισμικών πόρων της περιοχής 
  • την ανάδειξη της σύγχρονης και αρχαίας μυθολογικής πολιτισμικής της ταυτότητας, 
  • την προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών 
  • την οικονομική ανάπτυξη των τομέων της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της ημερίδας. Στην ομιλία του δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες του προγράμματος «Ολύμπου μύθοι» παροτρύνοντας τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε αυτό.   

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε εκτενέστερα το έργο «Ολύμπου μύθοι» από τον κ. Πιτσούλη Νικόλαο, εκπρόσωπο του «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ, εταίρος στην Α.Σ. «Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης Ελασσόνας». Προσφέροντας επιμόρφωση και κατάρτιση μέσω επιδοτούμενων σεμιναρίων και επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση στα πρώτα στάδια της λειτουργίας της επιχείρησης ο κ. Πιτσούλης τόνισε την συμβολή του προγράμματος στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους στην τοπική κοινωνία.

Η ημερίδα έκλεισε με την εκτενή αναφορά στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις από τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων Κατάρτισης και Συμβουλευτικής του «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ κ. Λευτέρη Μόσχη.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα λήγει στις 7.02.2014.

 

Παρουσίαση ΤΟΠΣΑ Ελασσόνα

Παρουσίαση Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

Βρίσκεστε εδώ: Home Ενημερωτική Ημερίδα του Επιδοτούμενου Προγράμματος «Ολύμπου Μύθοι»